+31 (0)10 22 508 22

Avenue Concordia 101 ab

Prijs € 2.175.000 k.k. Verkocht

Omschrijving


Met veel zorg, liefde en groot vakmanschap integraal gerestaureerd XXL herenhuis in Art Nouveaux stijl. Rijk aan traditie en rijk aan ruimte, compleet met dubbele inpandige garage en op zeer goede stand gesitueerd in Kralingen. Hier wordt wonen resideren!

** HEEFT U DE VIDEO VAN DIT PRACHTPAND AL BEKEKEN? **

Het is ons een genoegen u kennis te laten maken met één van de allergrootste panden van Kralingen (vloeroppervlak ca. 750 m² inclusief dakterras) welke naast resideren eveneens uitermate geschikt is voor een combinatie van wonen en werken.

Met een pand als dit is het als met de beste wijnen: zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail. Dit herenhuis manifesteert zich als één van de toppers in de toch al niet kinderachtige gevelwand langs de chique Avenue Concordia.

Neem gerust de tijd om de voorgevel te bekijken. De rijke en karakteristieke gevel is voorzien van een passende knipvoeg en wordt bekroond door fraaie, in het oog springende daklijsten.

De fraaie gevel doet vermoeden, maar vertelt nog lang niet alles. Wie het pand nu binnenstapt door de met siersmeedijzer gedecoreerde voordeur, wacht de verrassing van zijn leven.

Huizen als deze laten zich welhaast niet beschrijven, die moet je ervaren. Serieuze gegadigden nodigen wij daarom van harte uit een geheel vrijblijvende bezichtiging te arrangeren.

Een eerste impressie:

ENKELE PLUSPUNTEN
- XXL hoek herenhuis
- Gebouwd in 1899 in fraaie Art Nouveauxstijl
- Eigen grond
- Tussen 2010 en 2013 volledig, ingrijpend en op het allerhoogste niveau gerenoveerd met aandacht en behoud van het oorspronkelijke karakter (aannemer Van Houwelingen Groep, dé specialist in exclusieve woningbouw) verder verrijkt met contrasterende, moderne toevoegingen
- Dubbele inpandige garage
- Hoge plafonds op alle verdiepingen, waarvan de hoogste tot maar liefst ca. 4.50 m
- Volledig geïsoleerd, waaronder overal Ruysdael Monumenten Isolatieglas HR++, authentieke glas-in-lood ramen verwerkt in dubbel glas, geïsoleerde muren, en volledig vervangen daken.
- Energielabel A, inclusief 16 recentelijk geplaatste zonnepanelen
- Uitgebreide AMX domotica installatie
- Zeer goede locatie vlakbij winkels, restaurants en sportverenigingen, maar ook de Kralingse Plas en Bos zijn op loopafstand

BEGANE GROND (ca. 200 m² bvo)
Representatieve entree met prachtige trappartij ;

geheel voorzien van origineel gewelfd plafond alsmede vloerverwarming (excl garage) ;

inpandige garage met elektrische deur ca. 56 m² voor diverse auto’s ;

hobbyruimte ca. 33 m² ;

multifunctionele ruimte (thans fitness) ca. 47 m² ;

wasruimte annex pantry ;

toilet ;

fietsenberging ;

tweede entree ;

wijnkeldertje met originele tegeltjes en gewelfd plafond.

1e VERDIEPING (ca. 300 m² bvo)
Fraaie overloop met authentiek toilet en fontein ;

riante living van ca. 140 m², onderverdeeld in sfeervolle woonkamer ca. 64 m² met marmeren schouw met openhaard, familyroom ca. 65 m² met ondermeer bioscoop en zijkamer ca. 12 m² ;

hypermoderne Solid Surface (Corian) designkeuken met gashaard en aangrenzende serre ca. 34 m² ;

besloten en zonnig dakterras van ca. 50 m2 met ingebouwde BBQ ruimte en bergkasten ;

kantoor- of praktijk aan huis ca. 54 m² inclusief eigen opgang (!), keuken en toilet en XL tropisch zoetwateraquarium ;

de gehele eerste verdieping is voorzien van een ambachtelijk vervaardigde exclusieve houten vloer in diverse variaties;

2e VERDIEPING (ca. 250 m²)
Royale overloop met groot daklicht ;

vijf á zes grote slaapkamers, waarvan de spectaculaire master-bedroom maar liefst ca. 66 m² meet en de overige slaapkamers minstens 20 m² ;

twee balkons van in totaal ca. 15 m² ;

drie moderne designbadkamers, waarvan de master badkamer in uniek Solid Surface (Corian) rijkelijk ingelegd met Bisazza mozaïek ;

mogelijkheid voor creatie tweede dakterras van ca. 110 m².

EEUWIGE SCHOONHEID
Eeuwige schoonheid, een compliment dat zeker van toepassing is op dit prachtpand. De geschiedenis heeft geleerd dat deze locatie aan vele generaties ruimte heeft geboden voor wonen in combinatie met de meest uiteenlopende activiteiten.

Ook nu nog biedt dit beschermde stadsgezicht veel mogelijkheden voor divers gebruik. Het enige dat het van zijn nieuwe gebruikers vraagt, is respect en eerbied voor een historie die begon omstreeks 1899 en dankzij de integraal uitgevoerde renovatie tussen 2010 en 2013 gesteld staat voor uiterst comfortabele huisvesting gedurende de komende decennia.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons voorstellen. Met dit pand koopt u niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de grootste huizen van Kralingen.

Graag maken wij een afspraak met u voor een geheel vrijblijvende bezichtiging.

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

Kenmerken


Status
Verkocht
Prijs
€ 2.175.000 k.k.
Wijk
Kralingen-Crooswijk
Locatie
Aan rustige weg, In woonwijk, In bosrijke omgeving
Postcode
3062 LE Rotterdam
Woningtype
Hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Tuin
Ja, Zonneterras, 800×800cm
Parkeren
Garage, Inpandig
Kamers
11
Slaapkamers
6
Woonoppervlakte
623m²
Perceel
300m²
Inhoud
2850m³
Oplevering
in overleg

Delen


[ { "address": "Avenue Concordia 101", "zipCode": "3062 LE", "city": "Rotterdam", "lat": 51.9215834, "lng": 4.5120127 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?