+31 (0)10 22 508 22

Russendaalweg 20

Prijs € 2.850.000 k.k. Beschikbaar

Omschrijving


** VERKOOP BIJ VRIJWILLIGE INSCHRIJVING **

Wonen op een landgoed is een ongekend genoegen en zeker niet voor iedereen weggelegd. Het vergt passie en toewijding om een historische buitenplaats in stand te houden. Vaak is er een ingrijpende en kostbare restauratie en renovatie nodig om het bezit in goede staat terug te brengen. Zo niet bij ‘Russendaal’ in Langenboom, gelegen bij het middeleeuwse vestingstadje Grave, in de Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert. Deze vorstelijke buitenplaats uit 1864, met dienstwoning, tennisbaan en bijgebouwen op zeven hectaren park en bos, heeft er in zijn honderdvijftigjarig bestaan nog nooit zo glorieus bij gelegen.

De Russendaalweg, in het buitengebied van Langenboom, is de oude oprijlaan van het buiten Russendaal. Het landhuis heeft in de verstreken jaren niets verloren van haar oorspronkelijke, voorname uitstraling. Russendaal koestert zich in de beschermende omarming van een omgracht park vol eeuwenoude eiken, majestueuze beuken en honderden rododendrons vol bloemknoppen.

De locatie werd niet zomaar gekozen: het landgoed grenst aan het prachtige, waterrijke natuurgebied ’t Langven, nu onder beheer van het Brabants Landschap. Het huis, een rijksmonument, is gebouwd in eclectische stijl – geen overdaad, geen tierlantijnen of andere pracht en praal, maar helder en eenvoudig van architectuur. Hoge, getoogde vensters met roederamen en groene luiken, een waranda met erboven een balkon aan de eerste verdieping en ovale mezzaninovensters net onder de kroonlijst van het dak.

** BIEDEN VANAF PRIJS **
Er is sprake van een verkoop bij vrijwillige inschrijving.

Voor dit ronduit prachtige landgoed geldt een uiterst scherpe BIEDEN VANAF-PRIJS (!) van € 2.850.000 k.k. Biedingen vanaf dit bedrag worden door de verkoper serieus in overweging genomen. U kunt dus zelf kenbaar maken wat u bereid bent te betalen.

De oorspronkelijke vraagprijs bedroeg € 3.995.000. Thans is derhalve met deze verkoop bij vrijwillige inschrijving een zéér aantrekkelijke transactie mogelijk.

Er wordt een snelle verkoop beoogd, waarbij het landgoed wordt gegund aan de beste bieder. Uw bieding dient uiterlijk 31 augustus 2019 om 16.00 uur binnen te zijn. Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Een tussentijds knock-out-offer is mogelijk; op aanvraag hebben wij een toelichting cq factsheet van deze verkoop middels het ‘bieden vanaf’ principe beschikbaar.

Het huis telt drie verdiepingen. De dakkapellen, met uitzondering van de grote dakkapel aan de voorzijde, zijn toegevoegd tijdens de ingrijpende restauratie die de huidige eigenaren hebben laten uitvoeren, toen zij het landgoed zestien jaar geleden kochten. Zij troffen toen een authentiek en solide huis aan, technisch in goede staat, maar liefdeloos bewoond. De minutieus uitgevoerde renovatie van Russendaal, onder het toeziend oog van Monumentenzorg, liet geen ruimte voor compromissen en vergde in totaal vier jaar. Zowel de buitenplaats als het park herkregen hun oorspronkelijke grandeur – en zelfs veel meer dan dat.

De romantische, volledig zelfstandige dienstwoning/guesthouse/kantoorruimte werd geheel vernieuwd, evenals de garage voor vier auto’s en de ‘kleine garage’ (circa 60 m²) voor tuinapparatuur en -benodigdheden, die eenvoudig kan worden getransformeerd in een tweede gastenruimte of dienstwoning.

Bij de tennisbaan in de ‘overtuin’ verrees een charmante verblijfsruimte met kleedruimte en badkamer en iets verderop een tuinpaviljoen (60 m²) met een overdekt terras, nu onder meer in gebruik als fitnessruimte.

Ook bij de renovatie van het huis zelf werd niets aan het toeval overgelaten. Interieurontwerpers Marcel Wolterinck, Gerry Nelissen en Erik Koijen hielpen de eigenaars om het huis de gewenste sfeer en tijdloze uitstraling te geven. Russendaal anno 2019 is een warm en zeer gerieflijk huis in een sublieme staat van onderhoud, voorzien van alle hedendaagse gemakken. Hier woont u riant en comfortabel in een historisch decor, met alle bijzondere geneugten van dien. Het huis biedt een zee aan ruimte, met een nuttig vloeroppervlak van 540 m² en een inhoud van 3.000 m³.

De riante entreehal ligt aan de zijkant van het huis en verschaft toegang tot de zitkamer met aangrenzend een fantastische tuinkamer met uitzicht over het achterliggende park, de eetkamer, de moderne keuken met bijkeuken en de dienstingang met authentieke diensttrap.

Onder de keuken bevinden zich twee gewelfde kelders met technische apparatuur en een was- en wijnkelder.

Op de eerste verdieping, bereikbaar via een monumentale trap, komt u via de hal in een beeldschone bibliotheek en de grand salon met open haard, geornamenteerd plafond en openslaande deuren naar een groot zonneterras aan de achterzijde van het huis boven de serre, en het balkon aan de voorzijde boven de waranda. Hier treft u tevens een sfeervolle slaapkamer aan met moderne badkamer.

De zeer ruime master suite met luxueuze badkamer en kleedkamer bevindt zich op de tweede verdieping, met nog vijf in grootte variërende slaapkamers en twee extra badkamers, allen met air conditioning. De grote bergzolder strekt zich uit over een groot deel van het huis.

Het park rond het huis (circa drie hectaren) en de overtuin (vier hectaren) werden eveneens geheel opgeschoond en deels opnieuw aangelegd naar een ontwerp van tuinarchitect Arend Jan van der Horst. Hierbij werden onder meer 220 monumentale bomen professioneel gesnoeid (opgekroond) en in fases 550 nieuwe rododendrons geplant. Zichtlijnen werden in ere hersteld, paden gefundeerd en de automatische toegangspoort met camerabewaking werd vernieuwd. Kosten noch moeite werden gespaard om Russendaal een fantastische toekomst te geven als representatief en uiterst stijlvol buitenhuis, boordevol modern comfort en de onvergelijkbare schoonheid die alleen tijd een object kan geven.

Bij de renovatie is men bovendien zeer rationeel te werk gegaan. Alle voorzieningen zijn getroffen om het huis eenvoudig te kunnen splitsen in vier zelfstandige appartementen, elk met een eigen entree.

Het landhuis Russendaal biedt u de kans om uw dromen te verwezenlijken. Wonen en werken in een magnifiek huis in een bevoorrechte ambiance, omgeven door een park van koninklijke allure – en dat alles in een glorieuze staat van onderhoud.

Het dorp Langenboom is centraal gelegen t.o.v. Nijmegen (20 minuten), ’s-Hertogenbosch (30 minuten) en (vliegveld) Eindhoven (40 minuten). Vliegveld Düsseldorf-Weeze is 35 minuten rijden en Amsterdam slechts 75 minuten.

De buitenplaats Russendaal, huis en park, heeft de status van een NSW landgoed, met alle fiscale en financiële voordelen van dien, ondermeer op het gebied van overdrachtsbelasting of successierechten. Wij kunnen u daarover informeren.

DISCLAIMER
Alle in de verkoopomschrijving en eventuele bijlagen genoemde informatie - waaronder doch niet uitsluiting maatvoering - heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

Kenmerken


Prijs
€ 2.850.000 k.k.
Wijk
Langenboom
Locatie
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Postcode
5453 SW Langenboom
Woningtype
Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Tuin
Ja, Tuin rondom
Parkeren
Garage, Vrijstaand steen
Kamers
10
Slaapkamers
7
Woonoppervlakte
539m²
Perceel
7,0ha
Inhoud
2371m³
Oplevering
in overleg

Delen


Video


[ { "address": "Russendaalweg 20", "zipCode": "5453 SW", "city": "Langenboom", "lat": 51.7209651, "lng": 5.741014 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?