+31 (0)10 22 508 22

Appeldijk

Prijs € 2.200.000 k.k. Beschikbaar

Omschrijving


Weergaloos mooi grachtenpand met allure, middenin het historische stadscentrum van vestingstad Gorinchem. Met een pand als dit is het als met de beste wijnen, zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail.

Ronduit uniek aan dit grachtenpand - je kan het ook een 'palazzo', een stadsvilla met de sfeer van een vijf sterren boetiekhotel noemen - is de ruime parkeergelegenheid op eigen grond en een high end bijgebouw in de achtertuin, dat al naar gelang uw voorkeur bijvoorbeeld als mancave, atelier, privékantoor of gastenverblijf gebruikt kan worden.

Over bijzondere objecten als dit moet je eigenlijk niet praten, die moet je erváren. Serieuze gegadigden nodigen wij dan ook uit voor een vrijblijvende bezichtiging.

In het oude centrum van Gorinchem bevindt zich dit uitzonderlijke stadspaleis uit 1735. De rijke burgers woonden in de mooie huizen aan de Appeldijk. Ooit was het een tegelfabriek en tot het einde van de vorige eeuw heeft het huis dienst gedaan als kantoorboekhandel waarbij de huidige imposante pui dateert uit 1902. Inmiddels getransformeerd tot een unieke stadsvilla die zijn weerga niet kent. Gorinchem is een prachtige dertiende-eeuwse vestingstad dat op de grens van provincie Brabant en Zuid-Holland is gelegen. De stad wordt omringd door een prachtig groen en waterrijk landschap. Daarnaast heeft zij veel voorzieningen en ligt zeer gunstig ten opzichte van belangrijke steden zoals ’s-Hertogenbosch, Rotterdam, Den Haag en bijvoorbeeld Utrecht.

Dit tot in de finesse gerestaureerde rijksmonument draagt bij aan de rijke historie van de stad. In het gehele huis zijn diverse interieurdelen gerestaureerd waaronder het imposante stucwerk, de schouwpartijen, het houtsnijwerk in de trappartijen en de aanwezige deuren. In het stadspaleis is het aangenaam vertoeven door het consistent aangebrachte kleurenpalet, de moderne gemakken en het uitzonderlijk hoge afwerkingsniveau waarbij een goede mix is gevonden tussen de wensen van nu en de bouwkunst van weleer. Hoogtepunt van de stadsvilla is het werkelijk unieke trappenhuis met rijkelijk gedecoreerd stucwerk en de aanwezige lichtkoepel die eenieder aangenaam zal verrassen.

'n Impressie:

BELETAGE

entree

woonkamer

woonkeuken

gastenkamer met badkamer

kantoor annex bibliotheek

1e VERDIEPING

overloop

vier slaapkamers waarvan één master-bedroom met kleed- en badkamer en suite

extra badkamer

pantry

2e VERDIEPING

voormalige personeelsvertrekken annex (slaap-)kamers

monumentale zolder

SOUTERRAIN

natuurlijk heeft zo'n prachtpand een souterrain, compleet met gewelfde gang en een oude kluis die als fantastische wijnkelder in gebruik is

familyroom annex loungeruimte

TUIN

heerlijke, ommuurde stadstuin en - zoals gezegd ronduit uniek - de mogelijkheid tot parkeren van minimaal drie auto's

als cherry-on-the-pie: een multifunctioneel, high end bijgebouw in de achtertuin, dat al naar gelang uw voorkeur bijvoorbeeld als mancave, atelier, privékantoor of gastenverblijf gebruikt kan worden.

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard.

TENSLOTTE
Eeuwige schoonheid, een compliment dat zeker van toepassing is op dit prachtpand. De geschiedenis heeft geleerd dat dit pand aan de Appeldijk aan vele generaties ruimte heeft geboden voor wonen in combinatie met de meest uiteenlopende activiteiten. Ook nu nog biedt dit grachenpand veel mogelijkheden voor divers gebruik.

Het enige dat het van zijn nieuwe gebruikers vraagt, is respect en eerbied voor een historie die begon omstreeks 1735 en niet ophoudt in 2020.

 

 

Kenmerken


Prijs
€ 2.200.000 k.k.
Wijk
Gorinchem binnenstad
Locatie
In centrum
Postcode
4201AE Gorinchem
Woningtype
Grachtenpand
Bouwjaar
1735
Soort bouw
Bestaande bouw
Tuin
Ja
Parkeren
Garage, Vrijstaand steen
Kamers
12
Woonoppervlakte
537m²
Inhoud
2865m³
Oplevering
In overleg

Delen


[ { "address": "Appeldijk 3", "zipCode": "4201AE", "city": "Gorinchem", "lat": 51.8297931, "lng": 4.9772155 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?