+31 (0)10 22 508 22

Russendaalweg 20

Price € 2.850.000 k.k. Available

Description


** VERKOOP BIJ VRIJWILLIGE INSCHRIJVING **

Wonen op een landgoed is een ongekend genoegen en zeker niet voor iedereen weggelegd. Het vergt passie en toewijding om een historische buitenplaats in stand te houden. Vaak is er een ingrijpende en kostbare restauratie en renovatie nodig om het bezit in goede staat terug te brengen. Zo niet bij ‘Russendaal’ in Langenboom, gelegen bij het middeleeuwse vestingstadje Grave, in de Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert. Deze vorstelijke buitenplaats uit 1864, met dienstwoning, tennisbaan en bijgebouwen op zeven hectaren park en bos, heeft er in zijn ruim honderdvijftigjarig bestaan nog nooit zo glorieus bij gelegen.

** Heeft u de dronefilm van dit landgoed al bekeken...? **

De Russendaalweg, in het buitengebied van Langenboom, is de oude oprijlaan van het buiten Russendaal. Het landhuis heeft in de verstreken jaren niets verloren van haar oorspronkelijke, voorname uitstraling. Russendaal koestert zich in de beschermende omarming van een omgracht park vol eeuwenoude eiken, majestueuze beuken en honderden rododendrons vol bloemknoppen.

De locatie werd niet zomaar gekozen: het landgoed grenst aan het prachtige, waterrijke natuurgebied ’t Langven, nu onder beheer van het Brabants Landschap. Het huis, een rijksmonument, is gebouwd in eclectische stijl – geen overdaad, geen tierlantijnen of andere pracht en praal, maar helder en eenvoudig van architectuur. Hoge, getoogde vensters met roederamen en groene luiken, een waranda met erboven een balkon aan de eerste verdieping en ovale mezzaninovensters net onder de kroonlijst van het dak.

** BIEDEN VANAF PRIJS **
Er is sprake van een verkoop bij vrijwillige inschrijving.

Voor dit ronduit prachtige landgoed geldt een uiterst scherpe BIEDEN VANAF-PRIJS (!) van € 2.850.000 k.k. Biedingen vanaf dit bedrag worden door de verkoper serieus in overweging genomen. U kunt dus zelf kenbaar maken wat u bereid bent te betalen.

De oorspronkelijke vraagprijs bedroeg € 3.995.000. Thans is derhalve met deze verkoop bij vrijwillige inschrijving een zéér aantrekkelijke transactie mogelijk.

Er wordt een snelle verkoop beoogd, waarbij het landgoed wordt gegund aan de beste bieder. Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Een knock-out-offer is mogelijk; op aanvraag hebben wij een toelichting cq factsheet van deze verkoop middels het ‘bieden vanaf’ principe beschikbaar.

RUSSENDAAL
Het huis telt drie verdiepingen. De dakkapellen, met uitzondering van de grote dakkapel aan de voorzijde, zijn toegevoegd tijdens de ingrijpende restauratie die de huidige eigenaren hebben laten uitvoeren, toen zij het landgoed éénentwintig jaar geleden kochten. Zij troffen toen een authentiek en solide huis aan, technisch in goede staat, maar liefdeloos bewoond. De minutieus uitgevoerde renovatie van Russendaal, onder het toeziend oog van Monumentenzorg, liet geen ruimte voor compromissen en vergde in totaal vier jaar. Zowel de buitenplaats als het park herkregen hun oorspronkelijke grandeur – en zelfs veel meer dan dat.

De romantische, volledig zelfstandige dienstwoning/guesthouse/kantoorruimte werd geheel vernieuwd, evenals de garage voor vier auto’s en de ‘kleine garage’ (circa 60 m²) voor tuinapparatuur en -benodigdheden, die eenvoudig kan worden getransformeerd in een tweede gastenruimte of dienstwoning.

Bij de tennisbaan in de ‘overtuin’ verrees een charmante verblijfsruimte met kleedruimte en badkamer en iets verderop een tuinpaviljoen (60 m²) met een overdekt terras, nu onder meer in gebruik als fitnessruimte.

Ook bij de renovatie van het huis zelf werd niets aan het toeval overgelaten. Interieurontwerpers Marcel Wolterinck, Gerry Nelissen en Erik Koijen hielpen de eigenaars om het huis de gewenste sfeer en tijdloze uitstraling te geven. Russendaal anno 2020 is een warm en zeer gerieflijk huis in een sublieme staat van onderhoud, voorzien van alle hedendaagse gemakken. Hier woont u riant en comfortabel in een historisch decor, met alle bijzondere geneugten van dien. Het huis biedt een zee aan ruimte, met een nuttig vloeroppervlak van 540 m² en een inhoud van 3.000 m³.

De riante entreehal ligt aan de zijkant van het huis en verschaft toegang tot de zitkamer met aangrenzend een fantastische tuinkamer met uitzicht over het achterliggende park, de eetkamer, de moderne keuken met bijkeuken en de dienstingang met authentieke diensttrap.

Onder de keuken bevinden zich twee gewelfde kelders waarvan één plaats biedt aan technische apparatuur en de ander als was- en wijnkelder in gebruik is.

Op de eerste verdieping, bereikbaar via een monumentale trap, komt u via de hal in een beeldschone bibliotheek en de grand salon met open haard, geornamenteerd plafond en openslaande deuren naar een groot zonneterras aan de achterzijde van het huis boven de serre, en het balkon aan de voorzijde boven de waranda. Hier treft u tevens een sfeervolle slaapkamer aan met moderne badkamer.

De zeer ruime master suite met luxueuze badkamer en kleedkamer bevindt zich op de tweede verdieping, met nog vier in grootte variërende slaapkamers en twee extra badkamers, alle met air conditioning. De grote bergzolder strekt zich uit over een groot deel van het huis.

Het park rond het huis (circa drie hectaren) en de overtuin (vier hectaren) werden eveneens geheel opgeschoond en deels opnieuw aangelegd naar een ontwerp van tuinarchitect Arend Jan van der Horst. Hierbij werden onder meer 220 monumentale bomen professioneel gesnoeid (opgekroond) en in fases 550 nieuwe rododendrons geplant. Zichtlijnen werden in ere hersteld, paden gefundeerd en de automatische toegangspoort met camerabewaking werd vernieuwd. Kosten noch moeite werden gespaard om Russendaal een fantastische toekomst te geven als representatief en uiterst stijlvol buitenhuis, boordevol modern comfort en de onvergelijkbare schoonheid die alleen tijd een object kan geven.

Bij de renovatie is men bovendien zeer rationeel te werk gegaan. Alle voorzieningen zijn getroffen om het huis eenvoudig te kunnen splitsen in vier zelfstandige appartementen, elk met een eigen entree.

Het landhuis Russendaal biedt u de kans om uw dromen te verwezenlijken. Wonen en werken in een magnifiek huis in een bevoorrechte ambiance, omgeven door een park van koninklijke allure – en dat alles in een glorieuze staat van onderhoud.

Het dorp Langenboom is centraal gelegen t.o.v. Nijmegen (20 minuten), ’s-Hertogenbosch (30 minuten) en (vliegveld) Eindhoven (40 minuten). Vliegveld Düsseldorf-Weeze is 35 minuten rijden en Amsterdam slechts 75 minuten.

De buitenplaats Russendaal, huis en park, heeft de status van een NSW landgoed, met alle fiscale en financiële voordelen van dien, ondermeer op het gebied van overdrachtsbelasting of successierechten. Wij kunnen u daarover informeren.

DISCLAIMER
Alle in de verkoopomschrijving en eventuele bijlagen genoemde informatie - waaronder doch niet uitsluiting maatvoering - heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Wij arrangeren graag een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging met u.

Specifications


Price
€ 2.850.000 k.k.
District
Langenboom
Location
Near edge of forest, Near quiet road, Clear view, Sheltered location, In forest area, Rural location
Zip code
5453 SW Langenboom
Property Type
Detached house
Build type
Existing
Garden
Yes, Garden all round
Parking
Garage, Free standing, stone
Rooms
10
Bedrooms
7
Living surface
539m²
Plot
7,0ha
Volume
2371m³
Acceptance
in consultation

Share


Video


[ { "address": "Russendaalweg 20", "zipCode": "5453 SW", "city": "Langenboom", "lat": 51.7209651, "lng": 5.741014 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact


The form has successfully been sent. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?