+31 (0)10 22 508 22

Appeldijk

Price € 2.200.000 k.k. Available

Description


Weergaloos mooi grachtenpand met allure, middenin het historische stadscentrum van vestingstad Gorinchem. Met een pand als dit is het als met de beste wijnen, zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail.

Ronduit uniek aan dit grachtenpand - je kan het ook een 'palazzo', een stadsvilla met de sfeer van een vijf sterren boetiekhotel noemen - is de ruime parkeergelegenheid op eigen grond en een high end bijgebouw in de achtertuin, dat al naar gelang uw voorkeur bijvoorbeeld als mancave, atelier, privékantoor of gastenverblijf gebruikt kan worden.

Over bijzondere objecten als dit moet je eigenlijk niet praten, die moet je erváren. Serieuze gegadigden nodigen wij dan ook uit voor een vrijblijvende bezichtiging.

In het oude centrum van Gorinchem bevindt zich dit uitzonderlijke stadspaleis uit 1735. De rijke burgers woonden in de mooie huizen aan de Appeldijk. Ooit was het een tegelfabriek en tot het einde van de vorige eeuw heeft het huis dienst gedaan als kantoorboekhandel waarbij de huidige imposante pui dateert uit 1902. Inmiddels getransformeerd tot een unieke stadsvilla die zijn weerga niet kent. Gorinchem is een prachtige dertiende-eeuwse vestingstad dat op de grens van provincie Brabant en Zuid-Holland is gelegen. De stad wordt omringd door een prachtig groen en waterrijk landschap. Daarnaast heeft zij veel voorzieningen en ligt zeer gunstig ten opzichte van belangrijke steden zoals ’s-Hertogenbosch, Rotterdam, Den Haag en bijvoorbeeld Utrecht.

Dit tot in de finesse gerestaureerde rijksmonument draagt bij aan de rijke historie van de stad. In het gehele huis zijn diverse interieurdelen gerestaureerd waaronder het imposante stucwerk, de schouwpartijen, het houtsnijwerk in de trappartijen en de aanwezige deuren. In het stadspaleis is het aangenaam vertoeven door het consistent aangebrachte kleurenpalet, de moderne gemakken en het uitzonderlijk hoge afwerkingsniveau waarbij een goede mix is gevonden tussen de wensen van nu en de bouwkunst van weleer. Hoogtepunt van de stadsvilla is het werkelijk unieke trappenhuis met rijkelijk gedecoreerd stucwerk en de aanwezige lichtkoepel die eenieder aangenaam zal verrassen.

'n Impressie:

BELETAGE

entree

woonkamer

woonkeuken

gastenkamer met badkamer

kantoor annex bibliotheek

1e VERDIEPING

overloop

vier slaapkamers waarvan één master-bedroom met kleed- en badkamer en suite

extra badkamer

pantry

2e VERDIEPING

voormalige personeelsvertrekken annex (slaap-)kamers

monumentale zolder

SOUTERRAIN

natuurlijk heeft zo'n prachtpand een souterrain, compleet met gewelfde gang en een oude kluis die als fantastische wijnkelder in gebruik is

familyroom annex loungeruimte

TUIN

heerlijke, ommuurde stadstuin en - zoals gezegd ronduit uniek - de mogelijkheid tot parkeren van minimaal drie auto's

als cherry-on-the-pie: een multifunctioneel, high end bijgebouw in de achtertuin, dat al naar gelang uw voorkeur bijvoorbeeld als mancave, atelier, privékantoor of gastenverblijf gebruikt kan worden.

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard.

TENSLOTTE
Eeuwige schoonheid, een compliment dat zeker van toepassing is op dit prachtpand. De geschiedenis heeft geleerd dat dit pand aan de Appeldijk aan vele generaties ruimte heeft geboden voor wonen in combinatie met de meest uiteenlopende activiteiten. Ook nu nog biedt dit grachenpand veel mogelijkheden voor divers gebruik.

Het enige dat het van zijn nieuwe gebruikers vraagt, is respect en eerbied voor een historie die begon omstreeks 1735 en niet ophoudt in 2020.

 

 

Specifications


Price
€ 2.200.000 k.k.
District
Gorinchem binnenstad
Location
In town center
Zip code
4201AE Gorinchem
Property Type
Canal house
Build Year
1735
Build type
Existing
Garden
Yes
Parking
Garage, Free standing, stone
Rooms
12
Living surface
537m²
Volume
2865m³
Acceptance
in consultation

Share


[ { "address": "Appeldijk 3", "zipCode": "4201AE", "city": "Gorinchem", "lat": 51.8297931, "lng": 4.9772155 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact


The form has successfully been sent. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?